Uima-altaan rakentaminen

5.5.2020 Pääsemme itse töihin: on aika asentaa uima-altaan valaisinkotelot.
5.5.2020 Valaisinkoteloa pidellään paikallaan, kunnes polyuretaani kuivuu. Huomioikaa, miten valaisimelle on jätettävä riittävästi johtoa altaan puolelle, jotta polttimon voi asentaa tai vaihtaa menemättä altaaseen.
9.5.2020 Patolevy asennettu altaan ympärille. Finnfoam-eristelevyn (10 cm) asennus on alkanut. Toisin kuin saamissamme oheissa on neuvottu, patolevyä ei saa asentaa eristelevyn päälle, jotta mahdollinen kosteus pääsee haihtumaan levyn pinnalta. Altaan päässä näkyvät tulosuuttimien läpivientiputket.

21.5.2020 Urakoitsija on tuonut mursketta altaan ympärille ja sähköasentaja vetänyt altaalle tulevat maakaapelit. Muuten allastyömaallamme on ollut hiljaista, kun olemme lähinnä odotelleet betonin kuivumista. Nyt on kuitenkin aika hoitaa meidän osuutemme, jotta altaan kestävyys ja vesijohtojen tiiveys voidaan varmistaa ennen terassin rakentamista. Ihan ensimmäiseksi hankimme laitetilan kanneksi vesivaneria ja sahasimme pintaventiillille siihen reiän.
21.5.2020 Pumppu, suodatin ja uv-valo asennettuna laitetilaan. Liimasimme vesijohdon liitososiin, joiden kierteisiin laitoimme putkiteippiä tiivisteeksi. Laitetilan lattialle laitoimme jätelavan. Lattiakaivo on sen alla, mutta lattiakaato jättää sopivasti tilaa kaivon ja lavan väliin. Kuvassa uv-valon yläpäähän ei ole vielä kytketty ilmalämpöpumpulle ja altaalle menevää vesijohtoa. Valo vähentää kloorauksen tarvetta.

JATKUU SEURAAVALLA SIVULLA…

© Helppohomma.net / Marko Haikonen 2020-2022