Uima-altaan rakentaminen

31.5.2020 Terassin runkotyöt etenevät vauhdilla. Runko tukeutuu betonilaattojen päälle, joiden alla on 20-30 cm mursketta ja 5 cm Finnfoam-eristelevyä (levy on murskeen päällä, ja levyn päällä on vielä joitakin senttejä mursketta). Perustuksista ei ollut sovittu kovin tarkasti urakkasopimuksessa, joten päädyimme hankkimaan itse eristelevyt lisäkustannuksena, urakoitsija kyllä asensi ne.
4.6.2020 Allas-alue viimeistelyä vaille valmis. Tai siltä se tuntui kahden kuukauden töiden jälkeen. Tiesimme kyllä, että allaskatteen kokominen voi olla työlästä.
7.6.2020 Allaskate näytti myyntikuvista hienolta, mutta emme etukäteen osanneet ajatella, että se toimitetaan osina ja pitää koota kokonaan itse. Kate koostuu alumiinirungoista, niiden tukirakenteista, muovilevyistä, tiivisteistä, ruuveista ja popniiteistä. Osin mukana tuli maailman huonoin kokoamisohje, jossa oli palojon pieniä kuvia ja vain vähän tekstiä. Kuvien järjestyskin oli vähän niin ja näin. Ensimmäisen katteen osan kokoamiseen kului meillä kahdelta henkilöltä yli täysi työpäivä.
© Helppohomma.net / Marko Haikonen 2020-2022