Uima-altaan rakentaminen

23.5.2020 Uima-allas harjattuna puhtaaksi ennen allaspussin asennusta.
23.5.2020 H-hetki lähestyy… Asennamme 10 millin solumuovin allaspussi alle suojamaan pussia ja pehmentämään harkkoseinää. Solumuovin asentaminen ei ole pakollista, mutta emme missään nimessä jättäisi sitä pois. Allaspussin ja solumuovin toimittanut Ala-Peite Oy oli leikannut solumuovin valmiiksi sopivalle leveydelle. Solumuovi niitataan kiinni yläpuun reunaan ja liitoskohdat teipataan.
23.5.2020 Pakattuna kottikärryyn mahtuva allaspussi levittetynä altaan pohjalle. Valitsimme valkoisen pussin, koska se synnyttää valon kanssa kauniin vaalean turkoosin värin veteen.
24.5.2020 Nyt odotellaan altaan täyttymistä. Vettä tulee kolmesta letkusta 30 litraa minuutissa. Kuinka kauan kuluu 43 000 litraan? Oikein, lähes vuorokausi. Pintaventtiilin päältä puuttuu terassilauta, koska olimme asentaneet venttiilin hieman liian ylös, ja lautaa täytyy loveta alareunasta.
25.5.2020 Allas on lähes täyttynyt yön aikana, joten nyt on sopiva hetki kokeilla imurirobottia. Robotti imuroi myös seinät ja vesirajan. Huomatkaa miten vesi on turkoosia vaikka allaspussi on valkoinen.
25.5.2020 Vesi shokkikloorataan alussa sekoittamalla klooriraetta pieneen määrään vettä ja kaatamalle se pintaventiiliin. Suoraan altaaseen kaadettuna se voi vahingoittaa allapussia.
29.5.2020 Laitetilan kannen rakentaminen jäi meidän tehtäväksi. Kansirakenne muodostuu kahdesta vesivanerista, joista toinen on ruuvattu kiinni ja toinen toimii luukkuna. Tässä vaneri on pinnoinnoitettu bitumikermillä. Vaati melko paljon suunnittelua saada kansi samalle tasolle muun terassin kanssa.

JATKUU SEURAAVALLA SIVULLA…

© Helppohomma.net / Marko Haikonen 2020-2022